OINF-CLUB
Գլխավոր
Մուտք
Գրանցվել
Կիրակի, 17.12.2017, 16:39Ողջունում եմ ձեզ հյուր | RSS
[ Նոր հաղորդագրություններ · Մասնակիցներ · Ֆորումի կանոնները · Որոնում · RSS ]
Страница 1 из 11
Модератор форума: TMNT 
Ֆորում » Խնդիրների վերլուծություններ » Օլիմպիադա ինֆորմատիկայից` նվիրված ակումբի հիմնադրման մեկ ամյակին: » ՄՐՑՈՒՅԹ (CONTEST)
ՄՐՑՈՒՅԹ (CONTEST)
oinf-clubДата: Հինգշաբթի, 16.12.2010, 18:25 | Сообщение # 1
Կայքի հիմնադիր
Группа: Ադմինիստրատորներ
Сообщений: 19
Репутация: 10
Статус: Օֆլայն
ԽՆԴՐԻ ՎԵՐԼՈւԾՈւԹՅՈւՆԸ

Եթե մասնակիցներ չկան կամ կա մեկ մասնակից, ապա մրցամարտը չի կայանա: Եթե մասնակիցները երկուսն են, ապա կկայանա մեկ մրցամարտ, երեքի դեպքում ` երկու: Մասնակիցների ավելի մեծ քանակի դեպքում մրցամարտերի քանակը հավասար կլինի մասնակիցների քանակին: Ապացուցենք այդ հանգամանքը: Դրա համար f(n)-ով նշանակենք մրցամարտերի քանակը, որոնք հարկավոր են ոսկե մեդալակրին որոշելու համար: Եթե մասնակիցների քանակը զույգ է, ապա n=2k մյուս փուլ անցնում է k մասնակից: Երբ մասնակիցների քանակը կենտ է, ապա n=2k+1-k+1: Այսպիսով կունենանք f(2k)=k+f(k), f(2k+1)=k+f(k+1), f(1)=0: Կարող ենք հեշտությամբ ցույց տալ, որ f(n)=n-1: Եվ քանի որ անցկացվում է ևս մեկ խաղ երրորդ տեղի համար, ապա խաղերի քանակը հավասար է մասնակիցների քանակին:
 
TamaraДата: Հինգշաբթի, 16.12.2010, 18:37 | Сообщение # 2
Շարքային
Группа: Пользователи
Сообщений: 5
Репутация: 10
Статус: Օֆլայն
Ներկայացնում եմ իմ լուծումը Pascal լեզվով
Code
VAR N:LONGINT;
BEGIN
      ASSIGN(INPUT,'INPUT.TXT');
      RESET (INPUT);
      ASSIGN(OUTPUT,'OUTPUT.TXT');
      REWRITE (OUTPUT);
      READLN(N);
      IF N<2 THEN WRITELN(0) ELSE
        IF N<4 THEN WRITELN(N-1) ELSE WRITELN(N)
END.
 
TMNTДата: Հինգշաբթի, 16.12.2010, 18:51 | Сообщение # 3
Շարքային
Группа: Модераторы
Сообщений: 14
Репутация: 10
Статус: Օֆլայն
Իմ լուծումը C++ լեզվով
Code
#include <fstream.h>
void main()
{
  ifstream fin("input.txt");
  ofstream fout("output.txt");
  long n,s=0;
  fin >> n;
  if (n==0) fout << "0\n";
  else
  if (n<=3) fout << n-1 << endl;
  else fout << n;
}
 
SerojДата: Հինգշաբթի, 16.12.2010, 19:41 | Сообщение # 4
Շարքային
Группа: Пользователи
Сообщений: 8
Репутация: 10
Статус: Օֆլայն
խնդրի իմ լուծումը Turbo Bacic-ով

Code
open "input.txt" for input as #1
open "output.txt" for output as #2
input #1,N#
if N#<2 then print #2,"0"
if N#<4 then print #2,N#-1
if N#>=4 then print #2,N#
close #1
close #2
end
 
Ֆորում » Խնդիրների վերլուծություններ » Օլիմպիադա ինֆորմատիկայից` նվիրված ակումբի հիմնադրման մեկ ամյակին: » ՄՐՑՈՒՅԹ (CONTEST)
Страница 1 из 11
Поиск:


Copyright Արամ Հովհաննիսյան © 2017